Sunt totuși curios ce produse ai obținut în modul cum ai făcut tranșarea........
Totodată aș fi curios să știu dacă 63 kg au fost rezultatul final sau în viu!
A fost hrănită preponderent cu porumb?
A fost privată de posibilitatea de mișcare?
Grosimea stratului de șuncă pare a corespunde acestor două indicii.
Oricum ar fi, atât carnea cât și șunca sunt delicioase.................
Bucurați-vă de savoarea bucatelor preparate!
Spor în toate!
A fost hranita mai mult cu tarate, dar si porumb. Iar de o luna e inchisa in cocina, de cand a venit frigul. Inainte manca si lucerna verde si iarba iar seara si dimineata tarate sau porumb.
Având în vedere valoarea energetică ridicată a porumbului (conține 3444 kcal/kg) și faptul că este totodată deficitar în lizină și triptofan, nu se recomandă în ultima parte a îngrășării.
Prezența porumbului în alimentație, în special în perioada ”sedentară”, tocmai înaintea sacrificării, a dus la un strat cam mărișor de grăsime..........
În ultima etapă, cea de finisare a îngrășării era util să introduceți orz într-o cotă de până la 60% din hrană iar rezultatul ar fi fost spectaculos.
Spor în toate!
Multumesc pentru sfat. Pana acum am sacrificat 2 porci vietnamezi si aveau destul de multa grasime. Am crezut ca e o caracteristica de rasa ca si la mangalita. Oricum slanina e foarte buna si nu e gretoasa ca cea de pe marele alb. Acum imi dau seama ca conteaza mult si alimentatia. Dar totusi porcul vietnamez nu e o rasa de carne.
”Porcul vietnamez nu e o rasă de carne”..........
Pot spune că este o delicatesă, dar trebuie evitat să fie ”umflat” cu hrană necorespunzătoare și în plus trebuie să facă mișcare, pentru ca mușchii să fie dezvoltați, să pună ”fibră” nu grăsime...........
Ideea este că dacă vrei să faci aceleași preparate ca și din porcul tradițional, trebuie să tai 3-4 odată și să ”centralizezi” producția de carne și subproduse.
Noi, ca și crescători, ne putem permite, dar ca să cumpere cineva 3-4 bucăți odată pentru sacrificare............. la prețurile pe care le au, nu prea văd!
Oricum, eu unul prefer să sacrific purceii la 15-20 kg, fără să mai scot subproduse...........merg pe proțap sau friptură la cuptor, un deliciu!
Am ajuns să tai purceii precum tăia bunica pe vremuri cocoșeii.
Ai poftă? Ai răbdare o jumătate de oră și avem carne proaspătă, fragedă, suculentă și, ce este mai important, cu colesterol scăzut.
Pentru alte preparate, eu unul intenționez să achiziționez și o linie de Duroc.
Spor la toate!
Imi place ideea cu sacrificatul la 20 kg. Eu ma gandeam ca m-am saturat sa mai tin iepuri. Mai bine cate un purcel. Se tin mai usor decat iepurii daca ai si un pic de teren ingradit. Cand este verdeata mananca toata ziua.
Iar eu am început de curând și o micuță ”celulă” de creștere a iepurilor, am 2 masculi Uriaș gri și 3 femele, 2 masculi Uriaș alb și 4 femele și 1 mascul Californian împrfeună cu 2 femele.
Adevărul este că este ceva mai complicat, începând de la dotarea cu cuști individuale, complet echipate, care s-au dovedit a nu fi deloc convenabile ca preț, până la grija care trebuie acordată individual la hrănire și curățenie și, mai ales, la efectuarea montei.
Adevărul este că am făcut prima dată un schimb purcei vietnamezi-iepuri Uriaș gri, pe care inițial îi cerusem în ideea de a-i sacrifica, apoi m-am ”îndrăgostit” de urechiații primiți și am hotărât să îi păstrez și de aici a început sarabanda..........cuști, instruire privind creșterea și tot așa, apoi alt schimb, apoi altul, iar acum, având baza de care ți-am vorbit, m-am dotat cu încă 5 baterii cu câte 5 cuști individuale pentru puiet-tineret, plus că am adus din Italia podele speciale din plastic, pentru că am observat că unul dintre masculii Uriaș alb, fiind foarte greu, a făcut ceva răni la lăbuțele din spate din cauza podelei din sârmă..........
Oricum, am pornit-o și nu vreau să mă las descurajat de micile greutăți care apar inerent.
Totuși, am dorința ca treptat să procur noi linii de Californian cât și linii Burgunder roșu și să renunț la uriași, mergând pe ideea că rasele astea 2 cresc mai repede, putând fi sacrificate convenabil la 4-5 luni.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Totodată aș fi curios să știu dacă 63 kg au fost rezultatul final sau în viu!
A fost privată de posibilitatea de mișcare?
Grosimea stratului de șuncă pare a corespunde acestor două indicii.
Oricum ar fi, atât carnea cât și șunca sunt delicioase.................
Bucurați-vă de savoarea bucatelor preparate!
Spor în toate!
Prezența porumbului în alimentație, în special în perioada ”sedentară”, tocmai înaintea sacrificării, a dus la un strat cam mărișor de grăsime..........
În ultima etapă, cea de finisare a îngrășării era util să introduceți orz într-o cotă de până la 60% din hrană iar rezultatul ar fi fost spectaculos.
Spor în toate!
Pot spune că este o delicatesă, dar trebuie evitat să fie ”umflat” cu hrană necorespunzătoare și în plus trebuie să facă mișcare, pentru ca mușchii să fie dezvoltați, să pună ”fibră” nu grăsime...........
Ideea este că dacă vrei să faci aceleași preparate ca și din porcul tradițional, trebuie să tai 3-4 odată și să ”centralizezi” producția de carne și subproduse.
Noi, ca și crescători, ne putem permite, dar ca să cumpere cineva 3-4 bucăți odată pentru sacrificare............. la prețurile pe care le au, nu prea văd!
Oricum, eu unul prefer să sacrific purceii la 15-20 kg, fără să mai scot subproduse...........merg pe proțap sau friptură la cuptor, un deliciu!
Am ajuns să tai purceii precum tăia bunica pe vremuri cocoșeii.
Ai poftă? Ai răbdare o jumătate de oră și avem carne proaspătă, fragedă, suculentă și, ce este mai important, cu colesterol scăzut.
Pentru alte preparate, eu unul intenționez să achiziționez și o linie de Duroc.
Spor la toate!
Adevărul este că este ceva mai complicat, începând de la dotarea cu cuști individuale, complet echipate, care s-au dovedit a nu fi deloc convenabile ca preț, până la grija care trebuie acordată individual la hrănire și curățenie și, mai ales, la efectuarea montei.
Adevărul este că am făcut prima dată un schimb purcei vietnamezi-iepuri Uriaș gri, pe care inițial îi cerusem în ideea de a-i sacrifica, apoi m-am ”îndrăgostit” de urechiații primiți și am hotărât să îi păstrez și de aici a început sarabanda..........cuști, instruire privind creșterea și tot așa, apoi alt schimb, apoi altul, iar acum, având baza de care ți-am vorbit, m-am dotat cu încă 5 baterii cu câte 5 cuști individuale pentru puiet-tineret, plus că am adus din Italia podele speciale din plastic, pentru că am observat că unul dintre masculii Uriaș alb, fiind foarte greu, a făcut ceva răni la lăbuțele din spate din cauza podelei din sârmă..........
Oricum, am pornit-o și nu vreau să mă las descurajat de micile greutăți care apar inerent.
Totuși, am dorința ca treptat să procur noi linii de Californian cât și linii Burgunder roșu și să renunț la uriași, mergând pe ideea că rasele astea 2 cresc mai repede, putând fi sacrificate convenabil la 4-5 luni.